V Prešove v noci horela bytovka, evakuoval 64 ľudí

NETKY.SK • 16 Marec 2016, 09:20 • 2 min
V Prešove v noci horela bytovka,  evakuoval 64 ľudí

PREŠOV – Prešovskí hasiči zasahovali v noci na stredu pri požiari v bytovom dome na Lomnickej ulici. Ako agentúru SITA informoval operačný dôstojník Hasičského a záchranného zboru v Prešove, požiar bytu na prízemí bytového domu číslo 18 bol ohlásený krátko po pol tretej v noci.

slovakia

left justify in out

Na mieste zasahovalo sedem hasičov s dvoma kusmi techniky. Ohnisko požiaru sa nachádzalo v spálni bytu na prízemí, v kuchyni horela plynová platnička. Následkom silného zadymenia muselo byť z bytovky evakuovaných na voľné priestranstvo 64 ľudí. Dvaja ľahko zranení boli ošetrení na mieste.

 

Po troch hodinách hasiči zásah ukončili a obyvatelia bytovky sa vrátili naspäť do svojich bytov. Predbežnú škodu odhadli na 4,5-tisíca eur. Príčinu vzniku požiaru vyšetrujú, zisťuje ju privolaný zisťovateľ príčin požiaru.


Pred pol deviatou ráno boli prešovskí hasiči privolaní aj k požiaru osobného auta na diaľnici smerom z Prešova do Popradu, zhruba dva kilometre pred tunelom Branisko.

 

Auto je v odstavnom pruhu, no premávka je v danom úseku podľa operačného strediska Krajského riaditeľstva policajného zboru v Prešove s obmedzením. Na mieste zasahujú traja hasiči s jedným kusom techniky.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies