V Prešove sa predstaví svetoznámy bubeník Akira Jimbo z Japonska

NETKY.SK • 5 Október 2010, 10:58 • 2 min
V Prešove sa predstaví svetoznámy bubeník Akira Jimbo z Japonska

V Prešove sa predstaví svetoznámy bubeník Akira Jimbo z Japonska

slovakia

left justify in out

img

Dovedna sedem koncertných vystúpení domácich i zahraničných hudobných telies ponúkne milovníkom hudby  44. ročník Prešovskej hudobnej jesene (PHJ).
Ako dnes uviedol pre TASR programový pracovník Parku kultúry a oddychu (PKO) Jozef Kačala, väčšina koncertov sa uskutoční v historickej sále PKO – Čierny orol na Hlavnej ulici. Keďže tento rok je venovaný aj cirkevnej hudbe, dve podujatia sa budú konať v prešovských chrámoch.
PHJ sa začína 6. októbra sprievodným podujatím, keď v PKO o 19. hodine vystúpi svetoznámy japonský bubeník Akira Jimbo. "Akira Jimbo sa narodil v Tokiu, je to bubeník, ktorý sa preslávil hrou na elektronické a akustické bicie. Okrem sólovej práce je tiež bubeníkom v známej japonskej kapele Casiopea," povedal Kačala. Očakáva, že toto vystúpenie a sprievodný workshop priláka do Prešova hudobných nadšencov aj zo širšieho okolia.
V rámci tohto ročníka PHJ sa 9. októbra uskutoční koncert Komorného speváckeho zboru Slezská Ostrava, ktorý sa predstaví v Evanjelickom chráme sv. Trojice historickým prierezom vývoja českej duchovnej piesne. Štátna filharmónia Košice vystúpi 13. októbra pod vedením maďarského dirigenta Gergely Ménesiho s dielami W.A.Mozarta a Bedřicha Smetanu. Ako sólistka sa predstaví flautistka Júlia Burašová.    
Komorná hudba Fryderyka Chopina s českým huslistom Františkom Novotným bude koncertovať 27. októbra. Diváci sa 3. novembra rovnako môžu tešiť na vystúpenia flautistu Miloša Jurkoviča a klaviristu Jána Hajnala, ktorí vytvorili The Classical and Jazz Art Duo. O týždeň neskôr sa uskutoční koncert pozostávajú z diel bardejovského rodáka Bélu Kélera.
PHJ vyvrcholí 13. októbra v gréckokatolíckom Katedrálnom chráme sv. Jána Krstiteľa 19. ročníkom medzinárodného festivalu duchovných piesní byzantského obradu, kde sa predstavia spevácke zbory zo Slovenska i zahraničia.
Prešovskú hudobnú jar organizuje Park kultúry a oddychu - Čierny orol v Prešove s podporou Ministerstva kultúry Slovenskej republiky.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies