V Premier League si dajú väčší pozor na zranenia hlavy

NETKY.SK • 5 August 2014, 18:38 • 2 min
V Premier League si dajú väčší pozor na zranenia hlavy

LONDÝN - V najvyššej anglickej futbalovej súťaži Premier League si od novej sezóny dajú väčší pozor na zranenia hlavy.

slovakia

left justify in out

Každý hráč, ktorý bude mať podozrenie na otras mozgu, nebude môcť v zápase pokračovať. Rozhodla o tom Anglická futbalová asociácia (FA). 
     

Nové pravidlo vstúpi do platnosti už od novej sezóny 2014/2015 a jeho cieľom je chrániť hráčov pred následkami zranenia hlavy. Keď hráč pre podobné zranenie nedohrá zápas, musí sa podrobiť neurologickým testom a nemôže nastúpiť skôr ako za šesť dní. 
     

O tom, či hráč musí vystriedať alebo môže v zápase pokračovať, rozhodne výhradne lekár a nie tréner. Každý klub Premier League má povinnosť počas domáceho zápasu zriadiť pre lekára tunel na vyšetrenie hlavy a musí lekárovi poskytnúť aj videozáznam z incidentu. 
     

FA sa k tomu kroku rozhodla po sérii vážnych zranení, po ktorých hráči dohrali zápas aj s otrasom mozgu. Najvážnejším prípadom bolo zranenie brankára Tottenhamu Huga Llorisa v zápase s Newcastlom. Podobné prípady sa udiali aj na MS, keď aj napriek otrasu mozgu pokračovali v zápase Uruguajčan Alvaro Pereira a Nemec Christoph Kramer.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona