V Premier League sa prebúdzajú spiaci giganti

NETKY.SK • 3 December 2014, 12:32 • 2 min
V Premier League sa prebúdzajú spiaci giganti

MANCHESTER - V najvyššej anglickej futbalovej súťaži sa pomaly prebúdzajú spiaci giganti Manchester United a FC Liverpool. Po pomalšom rozbehu do sezóny dosiahol Manchester United už štvrtú výhru za sebou, keď zdolal doma Stoke 2:1 a vyšplhal sa na štvrté miesto tabuľky.

slovakia

left justify in out

Na druhý Manchester City strácajú červení diabli už len dva body, mestský konkurent má však zápas k dobru. United hrali bez zraneného kapitána Wayna Rooneyho. Hostia boli pre tím z Old Traffordu vyrovnaným súperom, na vedúci gól Marouaneho Fellainiho dokázali odpovedať do prestávky zásluhou Stevena N´Zonziho. V druhom polčase rozhodol o výhre domácich z priameho kopu Juana Mata. V závere zachránil Manchester brankár David De Gea, ktorý predviedol dva skvelé zákroky. United zdolali Stoke na svojom ihrisku dvanástykrát v rade.

 

"Hráči si teraz môžu užiť vianočný klubový večierok," začal odľahčene hodnotenie podľa Sky Sports tréner United Louis van Gaal. "V prvom polčase sme nehrali dostatočne agresívne a strácali sme pozície. Nemôžem byť spokojný s prvým polčasom. V druhom sme hrali už oveľa lepšie, vytvorili sme si šance, dali gól. Musíme sa však presadiť častejšie," dodal Van Gaal. 

 

Cez víkend proti Stoke ukončil Liverpool sériu troch ligových prehier a piatich súťažných zápasov bez víťazstva a na tento úspech nadviazal v utorok v Leicestri výhrou 3:1. Rozhodujúci gól strelil kapitán Steven Gerrard. Liverpool nezačal ideálne a strela Leonarda Ulloya sa v 22. min odrazila od žrde do chrbta Mignoleta a od neho do siete. Adam Lallana však rýchlo odpovedal a potom prišla v 54. min chvíľa Gerrarda, ktorý otočil výsledok. V záveru pridal presný zásah ešte Jordan Henderson. Gerrard dosiahol 177. presný zásah v drese Liverpoolu a na chvíľu umlčal rôzne špekulácie o budúcnosti. V predchádzajúcom kole nastúpil ako striedajúci hráč a napokon mal podiel na troch bodoch. V utorok v Leicestri hral od prvej minúty a potvrdil, že mu patrí miesto v základnej zostave. "Dnes to však nebolo o mne. Za úspechom je hra celého tímu," uviedol Gerrard. Liverpool neprehral počas posledného týždňa tri súťažné zápasy. "Keď sa pozriete na prístup Gerrarda k zápasom a tréningom, potom zistíte, že má stále veľký vplyv na mužstvo. V tejto chvíli nebudem hovoriť nič o jeho kontrakte," uviedol tréner Brendan Rodgers. Slovenský reprezentant Martin Škrtel odohral za Liverpool na svojom stopérskom poste celý zápas. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona