V prehľadávanom byte sa našli stopy po výbušninách

NETKY.SK • 8 Október 2016, 16:24 • 2 min
V prehľadávanom byte sa našli stopy po výbušninách

CHEMNITZ - Stopy po výbušninách našla dnes nemecká polícia v byte v meste Chemnitz na východe krajiny.

slovakia

left justify in out

Celý bytový objekt vyšetrovatelia dopoludnia uzavreli a prehľadali pre "podozrenie z plánovania bombového útoku" a upozornili obyvateľov postihnutej oblasti, aby sa zdržiavali doma. Informovala o tom tlačová agentúra DPA.

 

Hovorca kriminalistov okrem iného potvrdil, že podozrivý nájomca bytu z miesta činu ušiel. Agentúra DPA s odvolaním sa na informácie od bezpečnostných služieb uviedla, že prípad môže viesť k islamským radikálom.

 

"Podozrenie z plánovania bombového útoku" nasmerovalo políciu do bytu a musela uzavrieť celý výškový obytný dom, povedal hovorca regionálnych policajtov Tom Bernhardt v Drážďanoch v spolkovej krajine Sasko.

 

Miestna polícia získala v noci nadnes od spolkových tajných služieb informácie o "vážnej hrozbe", povedal hovorca Bernhardt. Po prípadných podozrivých sa stále pátra, pričom počas razie v byte nikoho nezadržali.

 

Polícia v spolkovej krajine Sasko vyhlásila podľa agentúry AP pátranie po 22-ročnom Jaberovi Albakrovi z Damasku. Úrady zverejnili fotografiu hľadaného Sýrčana a vyzvali obyvateľov, aby im poskytli akékoľvek informácie o mieste pobytu podozrivého.

 

Polícia nemeckej spolkovej krajiny Sasko, kde sa Chemnitz, nachádza použila pri vstupe do budovy silu a na Twitteri napísala: "Výbuch, ktorý bolo počuť, spôsobila polícia, aby sa dostala dnu. Hľadaná osoba nebola nájdená."

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies