V predvečer summitu NATO odstúpil šéf tajnej služby

NETKY.SK • 19 November 2010, 08:15 • 2 min
V predvečer summitu NATO odstúpil šéf tajnej služby

V predvečer summitu NATO odstúpil šéf tajnej služby

slovakia

left justify in out

img

Šéf portugalskej tajnej služby rezignoval dnes na svoju funkciu. Stalo sa tak len deň pred začiatkom dvojdňového summitu NATO v Lisabone.
      Svojho postu sa z neznámych príčin vzdal riaditeľ Strategickej obrannej spravodajskej služby (SIED) Jorge Silva Carvalho. Podľa portugalským médií zrejme odstúpil na protest proti škrtom v rozpočte svojej agentúry, spôsobených dopadmi krízy na ekonomiku Portugalska.
      Portugalský minister obrany Augusto Santos Silva zdôraznil, že Carvalhova rezignácia nebude mať vplyv na bezpečnosť summitu. Tajná služba SIED bude plne akcieschopná a jej doterajší šéf zostane vo funkcií až do vymenovania svojho nástupcu.
      Na lisabonskom summite NATO očakávajú hlavy štátov a vlád 28 členských krajín aliancie vrátane amerického prezidenta Baracka Obamu. Pozvanie prijal aj ruský prezident Dmitrij Medvedev, keďže jedným z hlavných bodov spoločnej diskusie majú byť vzťahy medzi alianciou a Ruskom. O bezpečnosť sa bude starať okolo 10.000 policajtov.

Zdroj: TASR/AP



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies