V predčasných voľbách v Srbsku zvíťazila strana premiéra Vučiča

NETKY.SK • 25 Apríl 2016, 06:42 • 2 min
V predčasných voľbách v Srbsku zvíťazila strana premiéra Vučiča

BELEHRAD - V predčasných parlamentných voľbách, ktoré sa dnes konali v Srbsku, podľa očakávaní zvíťazila konzervatívna Srbská pokroková strana (SNS) premiéra Aleksandara Vučiča.

slovakia

left justify in out

Vyplýva to z odhadov miestnych inštitútov založených na čiastočnom sčítaní hlasov, o ktorých informovali agentúry DPA a APA.

 

Podľa odhadu organizácie CESID by SNS mohla získať 56,2 percenta hlasov, pričom na druhom mieste skončila Socialistická strana Srbska (SPS) ministra zahraničných vecí Ivicu Dačiča s 10,9 percenta. Do parlamentu by sa po rokoch mala znova dostať aj Srbská radikálna strana (SRS) ultranacionalistu Vojislava Šešelja (7,3 percenta), ktorá skončila tretia pred Demokratickou stranou (5,7 percenta).

 

Účasť bola na úrovni okolo 56 percent o čosi vyššia než pred dvoma rokmi.

 

Vučičova strana triumfovala vo voľbách už tretí raz po sebe. Premiér sa napriek dominantnému postaveniu svojich konzervatívcov na srbskej politickej scéne rozhodol pre ďalšie predčasné voľby, pretože podľa neho potrebujú nové štvorročné funkčné obdobie, aby dokázali uskutočniť reformy, ktoré vydláždia cestu k členstvu Srbska v EÚ.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies