V predbežnej nominácii Rakúska na ME je 15 hráčov z nemeckej bundesligy

NETKY.SK • 12 Máj 2016, 14:30 • 2 min
V predbežnej nominácii Rakúska na ME je 15 hráčov z nemeckej bundesligy

VIEDEŇ - Tréner rakúskej futbalovej reprezentácie Marcel Koller vo štvrtok zverejnil predbežnú 24-člennú nomináciu na blížiace sa majstrovstvá Európy vo Francúzsku. V kádri je aj Christian Fuchs z tímu anglického majstra Leicester City, ale aj pätnásť hráčov z najvyššej nemeckej súťaže.

slovakia

left justify in out

Rakúšania si tréningový kemp rozložia vo švajčiarskom meste Laax od 22. do 30. mája. Deň po skončení sústredenia odohrajú prípravný zápas proti výberu Malty a 4. júna si zmerajú sily s Holanďanmi.

 

Ku kľúčovým hráčom okrem kapitána Fuchsa patria David Alaba z Bayernu Mníchov, Aleksandar Dragovič z Dynama Kyjev či Marc Janko z FC Bazilej. Medzi náhradníkmi figuruje šestnásť futbalistov.

Konečnú 23-člennú nomináciu musia účastníci EURO 2016 oznámiť Európskej futbalovej únii (UEFA) do 31. mája. Rakúsko, ktoré sa na kontinentálnom šampionáte naposledy predstavilo v roku 2008, sa v základnej F-skupine stretne s Maďarskom, Islandom a Portugalskom.

 

Predbežná nominácia rakúskej futbalovej reprezentácie na majstrovstvá Európy 2016 vo Francúzsku:

 

brankári: Robert Almer (Austria Viedeň), Heinz Lindner (Eintracht Frankfurt), Ramazan Özcan (Ingolstadt)

 

obrancovia: Aleksandar Dragovič (Dynamo Kyjev), Christian Fuchs (Leicester City), György Garics (Darmstadt), Martin Hinteregger (Borussia Mönchengladbach), Florian Klein (VfB Stuttgart), Sebastian Prödl (Watford), Markus Suttner (Ingolstadt), Kevin Wimmer (Tottenham Hotspur)

 

stredopoliari: David Alaba (Bayern Mníchov), Marko Arnautovič (Stoke City), Julian Baumgartlinger (Mainz), Martin Harnik (VfB Stuttgart), Stefan Ilsanket, Marcel Sabitzer (obaja Lipsko), Jakob Jantscher (Luzern), Zlatko Junuzovič (Werder Brémy), Valentino Lazaro (Red Bull Salzburg), Alessandro Schöpf (Schalke 04 Gelsenkirchen)

 

útočníci: Lukas Hinterseer (Ingolstadt), Rubin Okotie (Mníchov 1860), Marco Janko (FC Bazilej)

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona