V predbežnej nominácii Nemecka figuruje štrnásť majstrov sveta

NETKY.SK • 17 Máj 2016, 15:33 • 2 min
V predbežnej nominácii Nemecka figuruje štrnásť majstrov sveta

Berlín 17. mája (TASR) - V predbežnej nominácii nemeckej reprezentácie na blížiace sa majstrovstvá Európy vo Francúzsku figuruje 27 futbalistov. Tréner Joachim Löw povolal štrnásť majstrov sveta z Brazílie 2014. Menoslov zverejnil na pôde francúzskej ambasády v Berlíne.Na predchádzajúcom kontinentálnom šampionáte v Poľsku a na Ukrajine sa zúčastnilo trinásť hráčov z aktuálneho výberu. Pozvánku dostali traja nováčikovia: Julian Brandt, Joshua Kimmich a Julian Weigl.

slovakia

left justify in out

"V uplynulých mesiacoch sme intenzívne pracovali s hráčmi. Každý si zaslúži rešpekt, vrátane tých, ktorí sa nezmestili do nominácie. Disponujeme skúsenosťami, futbalovou kvalitou, flexibilitou i variabilitou. To sú vhodné predpoklady na úspešnú púť turnajom," povedal Löw pre stránku národného zväzu DFB.

 

Nemci sa v tréningovom kempe stretnú 24. mája vo švajčiarskej Ascone. Na úvod neprídu stredopoliar Realu Madrid Toni Kroos s útočníkom Lukasom Podolskim z tureckého klubu Galatasaray Istanbul, na ktorých čaká finále Ligy majstrov (28. mája), resp. Tureckého pohára (26. mája).

 

Nemecko má 29. mája na programe prípravný zápas proti Slovensku, najneskôr do konca tohto mesiaca musia všetky tímy EURO 2016 nahlásiť Európskej futbalovej únii (UEFA) konečné 23-členné nominácie. Úradujúci svetoví šampióni uzavrú prípravu duelom s Maďarskom 4. júna. O tri dni odcestujú do Evianu, kde si rozložia základňu pre ME. V základnej C-skupine narazia na Ukrajincov (12. júna), Poliakov (16. júna) a Severných Írov (21. júna).

 

Predbežná nominácia nemeckej futbalovej reprezentácie na majstrovstvá Európy 2016 vo Francúzsku:

 

brankári: Manuel Neuer (Bayern Mníchov), Bernd Leno (Bayer Leverkusen), Marc-Andre ter Stegen (FC Barcelona)

 

obrancovia: Shkodran Mustafi (FC Valencia), Jonas Hector (1. FC Kolín nad Rýnom), Benedikt Höwedes (Schalke 04 Gelsenkirchen), Mats Hummels (Borussia Dortmund), Emre Can (FC Liverpool), Antonio Rüdiger (AS Rím), Jerome Boateng (Bayern Mníchov), Sebastian Rudy (TSG 1899 Hoffenheim)

 

stredopoliari: Sami Khedira (Juventus Turín), Bastian Schweinsteiger (Manchester United), Mesut Özil (Arsenal Londýn), Andre Schürrle, Julian Draxler (obaja VfL Wolfsburg), Marco Reus, Julian Weigl (obaja Borussia Dortmund), Toni Kroos (Real Madrid), Mario Götze, Joshua Kimmich (obaja Bayern Mníchov), Karim Bellarabi, Julian Brandt (Bayer Leverkusen)

 

útočníci: Lukas Podolski (Galatasaray Istanbul), Thomas Müller (Bayern Mníchov), Mario Gomez (Besiktas Istanbul), Leroy Sane (Schalke 04 Gelsenkirchen)

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies