V pražskom tuneli merali zle radary: Vodičom budú vracať peniaze za pokuty

NETKY.SK • 31 August 2016, 08:47 • 2 min
V pražskom tuneli merali zle radary: Vodičom budú vracať peniaze za pokuty

PRAHA - Magistrát českého hlavného mesta Praha vráti takmer 4000 vodičom vyše 2,4 milióna Kč vybraných na pokutách za prekročenie rýchlosti v novom pražskom tuneli Blanka. Ukázalo sa totiž, že radary v tuneli merali zle, informovala webová stránka iDnes.cz. Na chybu upozornila mestská polícia.

slovakia

left justify in out

Vodiči, ktorí od februára do konca marca 2016 zaplatili pokutu za prekročenie rýchlosti obmedzenej na 50 km/h, dostávajú od magistrátu písomné vysvetlenie.


"Bolo zistené, že pri meraní automatizovaným technickým prostriedkom používaným bez obsluhy pri dohľadu na bezpečnosť premávky na pozemných komunikáciách v tunelovom komplexe Blanka, a to v období od 8. februára 2016 do 31. marca 2016, sa vyskytli technické problémy, ktoré mohli mať vplyv na presnosť určenia výsledku merania rýchlosti vozidla prechádzajúceho týmto úsekom," píše sa v listoch.


Magistrát pokuty za nesprávne identifikované prekročenie najvyššej dovolenej rýchlosti stornoval. Podľa hovorcu magistrátu Víta Hofmana išlo o 3796 prípadov.

 

Magistrát už zmenil dodávateľa aj prevádzkovateľa systému merania, dodala iDnes.cz.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies