V pražskej Lucerne sa včera spomínalo na zosnulého pesničkára Karla Kryla

NETKY.SK • 9 Apríl 2014, 07:04 • 2 min
V pražskej Lucerne sa včera spomínalo na zosnulého pesničkára Karla Kryla

PRAHA - Na pesničkára Karla Kryla sa včera večer pri príležitosti jeho nedožitých 70. narodenín (12. apríla) spomínalo v pražskej Lucerne na koncerte s názvom Karel Kryl 70.

slovakia

left justify in out

Na podujatí, ktoré bolo už dlhší čas beznádejne vypredané a o ktorom informovali viaceré české médiá, vystúpili okrem iných Markéta Irglová, Tomáš Klus, ale aj Aneta Langerová, Michal Hrůza či skupina Divokej Bill. Každý z nich sa predstavil s dvoma-troma pesničkami z Krylovho repertoáru.


Súčasťou spomienkového večera bol aj krst dvojalbumu Solidarita, Mníchov 1982, čo je záznam Krylovho koncertu z bavorskej metropoly spred 32 rokov, na ktorom podporil nezávislé poľské odbory Solidarita. Krstným otcom titulu by sa mal stať niekdajší Krylov kolega, riaditeľ československého vysielania rozhlasovej stanice Slobodná Európa Pavel Pecháček.
      

Vdova po pesničkárovi, ktorý zomrel nečakane 3. mája 1994 v Mníchove, Marlen Krylová by si v Lucerne mala prevziať diamantovú platňu za predaj 14 albumov zosnulého.
      

Koncertnú spomienku pripravil Radiožurnál, okruh Českého rozhlasu, ktorý odvysiela jeho audiozáznam v utorok 15. apríla od 20.00 h. Regionálne stanice Českého rozhlasu ho potom zaradili do vysielania na stredu 23. apríla tiež od 20.00 h.
      



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona