V Prahe zadržali nebezpečného zločinca zo Slovenska: V Česku žil pod falošnou identitou

NETKY.SK • 9 Marec 2016, 09:15 • 2 min
V Prahe zadržali nebezpečného zločinca zo Slovenska: V Česku žil pod falošnou identitou

PRAHA - Špecialisti na cielené pátranie z českého policajného prezídia, tzv. lovci lebiek, zadržali v Prahe nebezpečného zločinca zo Slovenska Patrika Š. V SR bol odsúdený na 23 rokov väzenia, ale ušiel a v Česku sa pod falošnou identitou ukrýval niekoľko rokov. Pracoval tam ako člen strážnej služby budov a zároveň predával drogy, informoval dnes spravodajský portál tn.cz televízie Nova.

slovakia

left justify in out

Patrik Š. (35) bol jedným z dvoch Slovákov v európskej databáze najhľadanejších zločincov.

 

Policajný hovorca David Schön pre televíziu Nova povedal, že české orgány získali "veľmi relevantné informácie od slovenských kolegov z Národnej kriminálnej agentúry a na základe tých sme muža zadržali".

 

Patrik Š. bol na Slovensku číslom dva v 18-člennom gangu okolo bývalého príslušníka zásahovej jednotky Miroslava Štvrteckého - v okolí mesta Senica vydieral podnikateľov.

 

Gang opakovane slovenských podnikateľov zastrašoval, aj keď už bola podaná žaloba, dodal policajný hovorca Schön. Patrik Š. dostal na súde druhý najvyšší trest, 23 rokov väzenia, ale v neprítomnosti, pretože stihol ujsť.

 

V Česku pracoval v bezpečnostnej službe ako strážca objektov. Používal falošné doklady.

 

Zadržaný čaká v českej väzbe na vydanie na Slovensko. Vybavovanie všetkých potrebných formalít môže trvať niekoľko týždňov, dodal portál tn.cz.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona