V Prahe vystúpia hudobníci Gary Clark Jr. a Dr. John

NETKY.SK • 27 Máj 2015, 11:02 • 2 min
V Prahe vystúpia hudobníci Gary Clark Jr. a Dr. John

BRATISLAVA - Americkí hudobníci Gary Clark Jr. a Dr. John vystúpia na Pražskom hrade. Tridsaťjedenročný Clark Jr. sa predstaví v Španielskej sále 20. júla, jeho 74-ročný kolega zahrá 6. augusta na vonkajšej terase Hradnej jazdiarne.

slovakia

left justify in out

Dr. John ponúkne program venovaný legendárnemu trubkárovi Louisovi Armstrongovi a svojmu najnovšiemu počinu Ske-Dat-De-Dat: The Spirit Of Satch (2014). Vstupenky na koncert Clarka Jr. sú už v predaji v Infocentre Pražského hradu alebo v sieti Ticketpro. Vstupenky na Dr. Johna sa dostanú do predaja 1. júna.


Gary Clark Jr. spolupracoval napríklad s Aliciou Keys, Sheryl Crow či Foo Fighters. Na konte má štúdiovky 110 (2004), Worry No More (2008) a Blak And Blu (2012), živák Gary Clark, Jr. Live (2014) či päť EP nahrávok. V roku 2012 sa predstavil po boku B. B. Kinga či Micka Jaggera v Bielom dome. Vlani mu za skladbu Please Come Home udelili Grammy v kategórii Najlepší tradičný r'n'b výkon. Je tiež držiteľom dvoch Blues Music Award, ktoré získal ako Súčasný bluesový interpret roka.


Malcolma Johna Rebennacka, známeho ako Dr. Johna, považujú za jednu z ikon neworleanskej hudby. Vydal viac ako 30 albumov a podieľal sa tiež na nahrávkach mnohých iných hudobníkov. Na konte má šesť cien Grammy a v roku 2011 ho uviedli do Rock'n'rollovej siene slávy.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona