V Prahe vystúpi libanonsko-britský spevák Mika

NETKY.SK • 4 December 2015, 10:52 • 2 min
V Prahe vystúpi libanonsko-britský spevák Mika

BRATISLAVA - Libanonsko-britský spevák Mika vystúpi 25. mája v pražskom klube Forum Karlín. Tridsaťdvaročný interpret sa vráti do Českej republiky po tom, ako sa tento rok predstavil na festivale Colours of Ostrava.

slovakia

left justify in out

"Spevák si získal divákov festivalu od prvých tónov neuveriteľnou energiou, nasadením, skvelým spevom, hrou na klavír aj tancom, ktorému neprekážal ani dážď. Bola to skutočná šou v tom najlepšom zmysle slova. Veľmi sa teším, že Miku fanúšikom opäť privezieme k nám," uviedla riaditeľka Colours of Ostrava Zlata Holušová.


Mika, vlastným menom Michael Holbrook Penniman Jr., je rodákom z Libanonu, odkiaľ však jeho rodina emigrovala, keď mal rok. Do svojich deviatich rokov žil v Paríži, odkiaľ sa jeho rodina presťahovala do Londýna. Ešte predtým, než sa stal populárnym, ho BBC vo svojej výročnej ankete BBC Sound of označila za hudobného nováčika roka 2007. Kariéru odštartoval singlom Relax, Take It Easy, ktorý sa nachádza na jeho debutovom albume Life In Cartoon Motion (2007).

 

 

Vďaka nemu získal BRIT Award v kategórii Najlepší britský nováčik. V roku 2009 naň nadviazal druhou štúdiovkou The Boy Who Knew Too Much a v roku 2012 aj nahrávkou The Origin Of Love. Tento rok v júni uviedol na trh album No Place in Heaven. Medzi jeho najväčšie hity patria skladby ako Big Girl (You Are Beautiful), Grace Kelly, Love Today, Happy Ending, We Are Golden či Popular Song (feat. Ariana Grande).

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona