V Prahe vybuchla trafostanica, polovica mesta bola bez elektriny

NETKY.SK • 19 Jún 2013, 06:23 • 2 min
V Prahe vybuchla trafostanica, polovica mesta bola bez elektriny

PRAHA - Vo veľkej časti českého hlavného mesta v utorok v neskorých večerných hodinách vypadli dodávky elektrického prúdu. Poruchu údajne spôsobil výbuch a následný požiar na trafostaniciach pri pražskom Šeberove. Informoval o tom dnes internetový spravodajský portál Novinky.cz.

slovakia

left justify in out

Výpadok prúdu zasiahol niekoľko mestských častí Prahy okolo 22.30 h. Bezprostredne nebolo jasné, ktorých všetkých štvrtí sa porucha dotkla. Bez elektriny sa ocitla veľká časť Južného Mesta s mestskými časťami Chodov a Roztyly, a takisto štvrte Kunratice a Šeberov v mestskom obvode Praha 4.

Výpadok tiež postihol Záběhlice, Spořilov a Bohdalec. Prúd nešiel ani v časti Vršovíc, Vinohradov, v Michli a na Pankráci. "Pri Kunratickom lese došlo k výbuchu a horí niekoľko trafostaníc. Na mieste zasahujú všetky zložky integrovaného záchranného systému," povedala Novinkám.cz hovorkyňa pražskej polície Eva Kropáčová.

Podľa výpovedí svedkov sa z miesta havárie ozval ohlušujúci výbuch. Plamene šľahali do výšky niekoľkých metrov a z miesta stúpal hustý dym. Obyvatelia volali na tiesňové linky, ktoré boli okamžite preťažené. Príčiny explózie zatiaľ nie sú známe.

Mestská polícia obchádzala najbližšie okolie miesta požiaru a upozorňovala obyvateľov, aby kvôli znečistenému ovzdušiu neotvárali okná na svojich príbytkoch. Polícia uzavrela všetky prístupové cesty k trafostanici. Taktiež odklonili dve autobusové linky.

Energetici postupne obnovovali dodávky elektriny do postihnutých oblastí, ako aj iných pražských rozvodní. Poškodená trafostanica leží medzi ulicami Na Jelenách a Kunratická spojka, medzi diaľnicou D1 a študentskými internátmi v Južnom Meste.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies