V Prahe tento rok zomrelo na chrípku 13 ľudí

NETKY.SK • 19 Marec 2018, 13:44 • 2 min
V Prahe tento rok zomrelo na chrípku 13 ľudí

PRAHA - V českom hlavnom meste Praha zomrelo v tomto roku na chrípku a s ňou súvisiace komplikácie 13 ľudí. U štyroch desiatok ďalších malo ochorenie závažný priebeh.

slovakia

left justify in out

O poklese počtu ochorení na chrípku v pondelok informovala riaditeľka protiepidemického odboru pražskej hygienickej stanice Zdeňka Jágrová.

Podľa nej prvý raz poklesol počet hlásených ochorení vo všetkých vekových skupinách, najviac nad 60 rokov. Avšak „stále ešte pribúdajú komplikácie z ochorenia na chrípku, a to zhodne u detí od nula do piatich rokov a osôb nad 60 rokov,” pripomenula. Počty úmrtí a závažných prípadov tak nemusia byť konečné.

Chrípka podľa dát hygienikov ustupuje v rámci celej Českej republiky. V niektorých krajoch však počty chorých naďalej prekračujú hranicu 2000 chorých na 100-tisíc obyvateľov.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies