V Prahe sa zrútila pešia lávka, štyria ľudia sa zranili

NETKY.SK • 2 December 2017, 16:38 • 2 min
V Prahe sa zrútila pešia lávka, štyria ľudia sa zranili

PRAHA - V Prahe sa v sobotu poobede pri Trojskom zámku zrútila pešia lávka vedúca ponad rieku Vltavu. Štyria ľudia utrpeli zranenia, dvaja z nich sú vo vážnom stave. Všetkých zranených hospitalizovali.y

slovakia

left justify in out

Na mieste incidentu zasahujú záchranári aj požiarnici, ktorí s pomocou kanoistov prehľadali rieku. "Nikoho ďalšieho sme vo vode nenašli. Teraz čakáme na pokyn statika, aby rozhodol, či sa má časť lávky, ktorá ešte zostala na mieste, odstrániť alebo nie," vysvetlil hovorca hasičského zboru Pavel Kavka. Na miesto hasiči privolali aj kynológov, pretože sa časť lávky zrútila na cyklotrasu.

Lávku, ktorá spájala pražskú štvrť Troja s Cisárskym ostrovom, v roku 2002 poškodili povodne a len nedávno ju úrady podrobili kontrole. Začiatkom novembra bola na pár dní uzavretá pre chodcov z dôvodov geodetického merania, ktoré je potrebné k jej ďalšej prevádzke a vykonávajú ho pravidelne od roku 2012. "Lávka nebola v dobrom stave, to sa všeobecne vedelo. Pri povodni v roku 2002 cez ňu tiekla voda. Bolo jasné, že nevydrží napríklad ďalších dvadsať rokov. Merania slúžili k tomu, aby sa preukázalo, ako na tom lávka naozaj je a či je možné povoliť jej používanie," vyjadril sa pre portál iDNES.cz starosta mestskej časti Praha 7 Jan Čižinský.

Podrobnosti o stave lávky preskúmamava firma Technická správa komunikací, ktorá je zodpovedná za jej prevádzku. K vyšetreniu príčiny jej zrútenia už vyzvali aj zástupcovia vedenia mesta.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona