V Prahe sa začína veľkolepá výstava Titanic

NETKY.SK • 10 Február 2016, 07:26 • 2 min
V Prahe sa začína veľkolepá výstava Titanic

PRAHA - V Prahe sa dnes začína výstava Titanic. Všetci jej návštevníci budú môcť vstúpiť na palubu legendárneho parníka, nahliadnuť do jeho kajút, jedálenského oddielu, chodieb, mostíka a ďalších častí slávnej lode. Výstava potrvá do konca júna.

slovakia

left justify in out

Na návštevníkov Titanicu čaká na výstavisku v pražských Letňanoch viac ako 200 exponátov vylovených priamo z vraku kedysi najväčšieho osobného parníka na svete, napísal spravodajský server Novinky.cz.

 

Návštevníci medzi artefaktmi uvidia napríklad osobné predmety cestujúcich, ako sú kabelky, šperky či časti odevov, alebo súčasti lode, nábytok, lodné prístroje a mnoho ďalších vzácnych predmetov. Hodnota týchto vecí je astronomicky vysoká, o čom svedčí aj nedávna svetová on-line aukcia, v ktorej bol jedálny lístok z Titanicu vydražený za 78.900 eur.

Každý návštevník dostane vlastný palubný lístok s menom skutočného pasažiera z Titanicu. Na konci expozície sa dozvie, či osoba s jeho menom katastrofu prežila, alebo nie.

 

Výstava rozpráva konkrétne príbehy a osudy pasažierov, napríklad slovenských bratov, ktorí na Titanicu cestovali so svojím otcom. Ten cestu neprežil, avšak dvojčatá docestovali až do New Yorku. Ich fotografia obletela svet a dostala sa až k ich matke naspäť do Európy, doplnili Novinky.cz.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies