V Prahe sa začína festival world music, najväčším ťahákom bude Salif Keita

NETKY.SK • 27 Máj 2015, 08:16 • 2 min
V Prahe sa začína festival world music, najväčším ťahákom bude Salif Keita

PRAHA - Vystúpením hudobného súboru Hortus Musicus z Estónska sa dnes v pražskom Rudolfine začne 18. ročník prehliadky Respect festival venovanej žánru world music.

slovakia

left justify in out

Súbor je renomovaným telesom, ktoré má v repertoári renesančné opusy, hudbu iných kontinentov, ako aj súčasnú tvorbu vrátane diel slávneho krajana Arva Pärta, komponovaných priamo pre toto teleso. Hlavným ťahákom festivalu bude rodák z afrického Mali Salif Keita, popri ňom sa však v Prahe tešia aj na Susheelu Ramanovú, zbor Lo Cor de la Plana z Francúzska či talianskeho gitaristu Paola Angeliho. Všetci títo vystúpia pod holým nebom v parku Ladronka v dňoch 13.-14. júna.

 

Už 1. júna sa v Paláci Akropolis predstaví aj legenda etiópskej jazzovej scény Hailu Mergia.

Tradične budú festivalový program sprevádzať predaj nosičov hudobných záznamov, kníh, ale aj možnosti ochutnávky exotických gastronomických špecialít a detské programy.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies