V Prahe sa uskutočnila 20. schôdza prezidentov národných audítorských komôr V4

NETKY.SK • 31 Máj 2022, 13:12 • 2 min
V Prahe sa uskutočnila 20. schôdza prezidentov národných audítorských komôr V4

BRATISLAVA – V druhej polovici mája (19. – 20. mája) sa v Prahe uskutočnila 20. výročná schôdza prezidentov národných audítorských komôr krajín Vyšehradskej štvorky (V4). Informovala o tom Slovenská komora audítorov (SKAU).

slovakia

left justify in out

Predmetom výmeny názorov a skúseností boli iniciatívy EÚ a ich priamy vplyv na profesiu audítora, ďalej realizácia smerníc a nariadení EÚ, očakávané zmeny v oblasti auditu, ako aj vplyv nezávislého verejného dohľadu na profesijné organizácie.

 

Diskutovanou témou sa stala aj problematika zákonných limitov audítorov v jednotlivých krajinách V4, poplatky za realizované audity, ako aj ich náklady na vykonávanie činnosti certifikovaných audítorov, tiež problematika kontroly kvality auditu v rámci krajín V4 a budúcnosť a rozvoj profesie audítora.

 

img

 

Ďalšiu, v poradí už 21. výročnú schôdzu prezidentov národných audítorských komôr krajín V4 hostí na budúci rok Slovensko a SKAU. „Slovenská komora audítorov aj vzhľadom na svoje tridsaťročné skúsenosti a výsledky chce ako budúci hostiteľ stretnutia dokázať, že právom je lídrom v rámci V4 v implementácii medzinárodných štandardov do praxe, digitalizácii činností a služieb poskytovaných svojimi členmi, ale aj celým zázemím v rámci komory, ktorým podporuje audítorov metodicky, vzdelávaním, rôznymi pracovnými materiálmi a prácou expertov," dodal prezident SKAU Milan Mozolák.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Nikoleta Preložníková

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona