V Prahe sa možno tento rok otvorí predajňa hračkárskej legendy Hamleys

NETKY.SK • 6 Máj 2015, 13:02 • 2 min
V Prahe sa možno tento rok otvorí predajňa hračkárskej legendy Hamleys

PRAHA - V Prahe sa možno ešte tento rok otvorí prvá veľká predajňa s hračkami Hamleys. Pre najstaršie hračkárstvo na svete pôvodom z Británie to bude v Česku premiéra.

slovakia

left justify in out

Hračkárstvo by sa malo otvoriť v budove nazvanej City Palais, kde predvlani skúšal šťastie rakúsky Julius Meinl s konceptom prémiových potravín. Po niekoľkých mesiacoch ale pre nezáujem zákazníkov obchod zatvoril.
     

"City Palais je jednou z niekoľkých lokalít regiónu strednej Európy, na ktoré máme ponuku," povedal podnikateľ Pavel Čmelík, držiteľ licencie Hamleys pre stredoeurópsky región. Prahe konkuruje ako možná lokalita pre jedno z najznámejších hračkárstiev ešte napríklad Viedeň.
     

Čmelík má s Hamleys veľké plány. Pôvodne chcel otvoriť len po jednom obchode v Prahe a Brne. "Avšak v súvislosti s momentálnym vývojom na trhu diskutujeme s našimi partnermi o možnosti zmeny obchodného modelu tak, aby sme mohli otvoriť niekoľkonásobné viac obchodov," uviedol podnikateľ.
     

Šéf retailu v poradenskej firme CBRE Tomáš Beránek považuje príchod Hamleys za dobrú správu pre celý trh. Hlasy priamo zo sektora, ktorý sa vyznačuje nízkymi maržami a veľkou konkurenciou, ale súčasne tvrdia, že nový hráč to nebude mať jednoduché. "V centre Prahy budú platiť vysoký nájom. Ale súčasne si nebudú môcť dovoliť mať vyššie ceny než ostatní. Preraziť tak budú môcť len nejakou službou navyše," povedal jeden z významných obchodníkov s hračkami, ktorý si neželal byť menovaný.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies