V Prahe sa dva súdy zaoberali kauzami súvisiacimi s Janou Nagyovou-Nečasovou

NETKY.SK • 12 Január 2015, 18:39 • 2 min
V Prahe sa dva súdy zaoberali kauzami súvisiacimi s Janou Nagyovou-Nečasovou

PRAHA - Dve hodiny vypovedala dnes na Obvodnom súde pre Prahu 1 bývalá šéfka kabinetu predsedu vlády ČR Jana Nagyová, medzičasom Nečasová, a to o prípade údajného zneužitia Vojenského spravodajstva. Na otázky štátneho zástupcu, ako aj advokátov ďalších obžalovaných však odmietla odpovedať. Informovala o tom spravodajská televízia ČT24.

slovakia

left justify in out

Podľa slov Nečasovej právneho zástupcu sa obžalovaná cíti nevinná.
     

Na súde vypovedal dnes aj mlčanlivosti zbavený niekdajší šéf Vojenského spravodajstva Ondrej Páleník, ktorý sa takisto považuje za nevinného a tvrdí, že plnil iba rozkazy. Ďalšími dvoma obžalovanými v prípade sú Páleníkov nástupca vo funkcii Milan Kovanda a spravodajca Jan Pohůnek. Štvorici, ktorá sa mala podieľať na sledovaní medzičasom bývalej manželky premiéra Petra Nečasa, hrozí v prípade potvrdenia viny súdom trest hoci štyroch rokov väzenia.
     

Vzhľadom na utajené skutočnosti sa kauza prerokúva bez prítomnosti verejnosti.
     

Na Obvodnom súde pre Prahu 2 dnes odročili prerokovanie žaloby exposlanca Ivana Fuksu, jedného z trojice niekdajších rebelov Občianskej demokratickej strany (ODS), neskôr uväzneného pre podozrenie z tzv. trafík, prípadu súvisiaceho takisto s Janou Nečasovou. Fuksa požaduje od štátu odškodnenie vo výške štyroch miliónov Kč. Súd sa touto otázkou bude znova zaoberať v polovici februára.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies