V Prahe protestovalo proti Babišovi viac ako 10-tisíc ľudí

NETKY.SK • 10 Apríl 2018, 06:10 • 2 min
V Prahe protestovalo proti Babišovi viac ako 10-tisíc ľudí

PRAHA - Viac ako 10-tisíc ľudí sa zišlo v pondelok večer na pražskom Václavskom námestí, aby požadovali odchod českého premiéra v demisii Andreja Babiša.

slovakia

left justify in out

Petíciu s touto požiadavkou podpísalo doposiaľ približne 236-tisíc ľudí.

 

Petíciu pod heslom "Za slušného premiéra a slušnú vládu" začali ľudia v Prahe na Václavskom námestí podpisovať už od 17.00 h. Heslá ako "Babiša do koša", "Chceme slušnú vládu" či "Bureš musí z vlády" skandovali účastníci protestu, pričom Bureš je narážka na krycie meno, pod ktorým bývalá komunistická tajná polícia Babiša evidovala. Protestujúci držali aj transparenty s heslami ako "Bureš, do basy pôjdeš", "Nechceme vo vláde eštebákov" či "Česko nie je firma".

 

O 19.00 h zdvihli účastníci demonštrácie nad hlavy symbolicky zrolované petičné hárky proti Babišovi. Na záver demonštrácie o 20.00 h zaznela česká štátna hymna, ktorú zaspievala operná speváčka Dagmar Pecková.

 

Niekoľko stoviek ľudí sa zišlo aj v severočeskom meste Liberec. "Premiér nie je schopný zostaviť fungujúcu demokratickú vládu s dôverou a snaží sa čistkami, ktoré majú normalizačný rozmer, vyčistiť správu od nepohodlných osôb... Takéto praktiky nemajú v demokratickom štáte čo robiť," uviedol jeden z rečníkov. V dave bolo vidno aj viacero podomácky vyrobených transparentov. Na nich stálo napríklad "Ťahaj na Slovensko, Jánošík" alebo "Stop lži a manipulácii".

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona