V Prahe protestovali taxikári, ktorým sa nepáčia plánované opatrenia radnice

NETKY.SK • 8 Júl 2015, 09:27 • 2 min
V Prahe protestovali taxikári, ktorým sa nepáčia plánované opatrenia radnice

PRAHA - Plynulosť cestnej dopravy v českom hlavnom meste dnes popoludní dočasne narušila protestná akcia pražských taxikárov. Rádovo stovky ich vozidiel smerovali zo Strahova okolo sídiel rezortov financií a dopravy pred magistrát, aby tak dali najavo svoj nesúhlas s plánovanými opatreniami radnice pod vedením primátorky Adriany Krnáčovej, informovali české médiá.

slovakia

left justify in out

Praha chystá nielen zintenzívnenie policajných kontrol vodičov taxislužieb a zákaz parkovania v modrých zónach, ale možno už koncom júla nové skúšky taxikárov, po ktorých dostanú povolenia na vykonávanie tejto služby už iba na päť rokov. Navyše v prípade, že skúšku nezvládnu ani na tretí pokus, sa s možnosťou pracovať ako taxikár budú môcť rozlúčiť.

 

V pražskom Starom meste odovzdali zástupcovia taxikárov predstaviteľom hlavného mesta ČR petíciu a následne akciu ukončili.

 

V okolí magistrátu spôsobil protest taxikárov dočasnú neprejazdnosť viacerých ulíc, polícia však situáciu priebežne monitorovala a mala ju pod kontrolou.

 

Kým pražská primátorka Adriana Krnáčová opakovane dala najavo, že jej prekážajú hlavne nepoctiví taxikári, ktorí poškodzujú kredit českej metropoly, protestujúcim taxikárom sa nepáči spôsob jej komunikácie a všeobecne ani hádzanie všetkých taxikárov do jedného vreca. Plánované opatrenia mesta zamerané proti nepoctivým vodičom taxíkov sa - a v tom sa účastníci dnešného protestu zhodli - dotknú aj tých korektných profesionálov za volantmi.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies