V Prahe pribúdajú betónové city bloky, ktoré majú chrániť pred teroristami

NETKY.SK • 20 September 2017, 18:57 • 2 min
V Prahe pribúdajú betónové city bloky, ktoré majú chrániť pred teroristami

PRAHA - Na Staromestskom námestí v srdci Prahy, konkrétne na konci Parížskej ulice, sa objavili betónové bloky, ktoré by tam z bezpečnostných dôvodov mali zostať aj na budúci rok.

slovakia

left justify in out

Internetový server Lidovky.cz informoval o tomto kroku vedenia českej metropoly tlačový hovorca pražského magistrátu Vít Hofman. Podľa rovnakého zdroja je umiestnenie tzv. city blokov preventívnym opatrením proti teroristickým útokom spáchaným motorovým vozidlom. Realizovali ho na základe podnetu policajného zboru. Umiestnené bloky patria mestu Praha, ktoré na nich vynaložilo rádovo desaťtisíce korún.

 

Pražská Správa služieb umiestnila podľa českých médií city bloky už na Mariánskych hradbách, ako aj na Václavskom námestí v rámci akcie Birell Grand Prix 2017. Od stredy by mali pribudnúť aj na Jeruzalemskej a Maiselovej ulici.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona