V Prahe pre bombovú hrozbu muselo núdzovo pristáť lietadlo

NETKY.SK • 31 December 2016, 06:34 • 2 min
V Prahe pre bombovú hrozbu muselo núdzovo pristáť lietadlo

PRAHA - Na starom ruzynskom letisku v Prahe pristál v piatok večer núdzovo Boeing 737-800 so 160 ľuďmi na palube. Stroj mieril zo Španielska do Varšavy. Na jeho palube bol muž, ktorý sa vyhrážal bombou. Polícia podozrivého už zneškodnila.

slovakia

left justify in out

"Človek, ktorý hrozil bombou bol zneškodnený a polícia ho zadržala. Momentálne prebiehajú výsluchy," potvrdil podľa servera novinky.cz český minister vnútra Milan Chovanec.

 

Cestujúcich z lietadla evakuovali a momentálne sa podrobujú prehliadkam. "Letisko sa im snaží nájsť ubytovanie" povedal ďalej minister a dodal, že lietadlo by po prehliadke mohlo dostať povolenie k odletu, čo sa podľa jeho slov stane pravdepodobne zajtra dopoludnia. Na mieste sú pyrotechnik, hasiči, policajti i záchranári. Ďalšia prevádzka letiska by podľa Chovanca nemala byť ohrozená.

 

Ďalšie podrobnosti ohľadne prípadu minister nepovedal, upozornil totiž, že vo veci prebieha vyšetrovanie. Obmedzil sa len na informáciu, že zadržaný muž, ktorý sa vyhrážal bombou, má poľskú národnosť, rovnako ako aj väčšina pasažierov lietadla.

 

"Nebudem komentovať, čo sa u neho našlo či nenašlo. Bolo začaté trestné konanie... Jeho výsluch ešte len prebieha," dodal Chovanec.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies