V Prahe núdzovo pristálo lietadlo Českých aerolínií

NETKY.SK • 8 Máj 2015, 07:16 • 2 min
V Prahe núdzovo pristálo lietadlo Českých aerolínií

PRAHA - Na Letisku Václava Havla v Prahe vo štvrtok núdzovo pristálo lietadlo Českých aerolínií (ČSA), ktoré smerovalo do Štrasburgu.

slovakia

left justify in out

Prečo sa stroj musel vrátiť, sa vyšetruje, uviedla pre spravodajský server Novinky.cz hovorkyňa letiska Marika Janoušková. "Stroj sa vzápätí po štarte musel vrátiť. Úspešne dosadol o 18.22 h," povedala Janoušková. Či malo lietadlo technické problémy, alebo sa vyskytol problém na palube, sa podľa jej slov bude ešte len zisťovať.

 

Núdzové pristátie zažilo pražské Letisko Václava Havla aj na konci apríla, kedy tu pristálo súkromné lietadlo amerického výrobcu Lear Jet. Dôvodom bolo blikanie núdzovej kontrolky. Súkromný stroj smeroval na londýnske letisko Gatwick.

 

V polovici januára zasa na letisku núdzovo pristáli americkí vojaci, ktorí sa vracali z afganskej metropoly Kábul do Washingtonu. Po vzlete ale piloti ohlásili problém s klapkami a lietadlo muselo núdzovo pristáť. Ešte predtým lietalo v okolí Prahy, aby spálilo čo najväčšie množstvo paliva, napísali Novinky.cz.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona