V Prahe núdzovo pristálo lietadlo, 40 ľudí skončilo v nemocnici

NETKY.SK • 18 September 2015, 10:37 • 2 min
V Prahe núdzovo pristálo lietadlo, 40 ľudí skončilo v nemocnici

PRAHA - Približne 40 ľudí z paluby dopravného lietadla ATR 42-500, ktoré núdzovo pristálo vo štvrtok večer na letisku v Prahe-Ruzyni, skončilo v nemocnici s podozrením na intoxikáciu dymovými splodinami.

slovakia

left justify in out

Informoval o tom český spravodajský server Novinky.cz s odvolaním sa na hovorkyňu pražskej Fakultnej nemocnice Motol Pavlínu Dankovú. Hovorkyňa pražského letiska Marika Janoušková pôvodne krátko po pristátí lietadla o 18.30 uviedla, že nikto nebol zranený.


Podľa prvých informácií sa lietadlo Českých aerolínií smerujúce do nemeckého Hamburgu vrátilo na pražské letisko krátko po vzlietnutí. V kokpite i klimatizácii sa totiž údajne objavil dym, no privolaní hasiči po núdzovom pristátí podľa Janouškovej nič podozrivé nenašli.


Hovorkyňa nemocnice Motol však neskôr potvrdila, že prijali 35 ľudí, ktorí trpeli príznakmi intoxikácie splodinami. Jeden pasažier prevoz do nemocnice odmietol, no neskôr mu prišlo nevoľno, a tak sa do nemocnice napokon dostavil. Približne desať ďalších cestujúcich ošetrili v Ústrednej vojenskej nemocnici v Střešoviciach. Podľa zdrojov z nemocnice najmenej jeden z nich zostane hospitalizovaný.


Zatiaľ nie je jasné, čo poruchu lietadla spôsobilo.


 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona