V Prahe na Klárove odhalili nový podstavec pamätníka príslušníkov RAF

NETKY.SK • 13 November 2017, 19:38 • 2 min
V Prahe na Klárove odhalili nový podstavec pamätníka príslušníkov RAF

PRAHA - Nový podstavec Pamätníka Okrídleného leva odhalili v pondelok v Prahe na Klárove. Sú na ňom mená i hodnosti všetkých 2507 vojakov a vojačiek, pôsobiacich počas druhej svetovej vojny v britskom Kráľovskom letectve (RAF), ako aj kríže pri menách padlých z nich.

slovakia

left justify in out

Informovali o tom české elektronické médiá. Bronzový pamätník, ktorý odhalili oficiálne 17. júna 2014, vznikol vďaka finančnej podpore britskej komunity v ČR a SR, ktorá venovala na tento účel dary v celkovej výške 3,3 milióna českých korún (129.000 eur).

 

Na jeho odhalení sa zúčastnil vnuk Winstona Churchilla, poslanec britského parlamentu sir Nicholas Soames. Na pondelkovom odhalení nového podstavca pamätníka sa zúčastnili okrem iných aj veliteľ vzdušných síl českej armády, generálmajor Jaromír Šebesta, arcibiskup pražský, kardinál Dominik Duka a žijúci pamätníci.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona