V Prahe dnes mali najmenej dva bombové poplachy, z justičného areálu evakuovali stovky ľudí

NETKY.SK • 11 Apríl 2016, 19:11 • 2 min
V Prahe dnes mali najmenej dva bombové poplachy, z justičného areálu evakuovali stovky ľudí

PRAHA - Najmenej dva plané poplachy zažili dnes v Prahe. Už predpoludním polícia dostala anonymné oznámenie o bombe v najväčšom justičnom areáli ČR v Prahe 10, kde sú umiestnené obvodné súdy a štátne zastupiteľstvá pre Prahu 4, 6, 8, 9 a 10.

slovakia

left justify in out

Polícia odtiaľ preventívne evakuovala okolo 700 ľudí, avšak žiadnu nálož alebo trhavinu nenašla. Policajti tak začali s pátraním po anonymovi, ktorý je podozrivý zo spáchania trestného činu šírenia poplašnej správy.


Jeho oznámenie malo za následok prerušenie rádovo desiatok súdnych konaní, ale popoludňajšej prevádzky inštitúcií sa už nedotklo, informoval internetový server iDNES.cz.


O druhý poplach sa postaral osamotený kovový kufrík, ktorý niekto umiestnil na Belehradskej ulici v Prahe. Okolie nálezu polícia uzavrela v okruhu rádovo stoviek metrov, vyplýva zo správy internetového serveru Novinky.cz. Následne policajný pyrotechnik kufrík preskúmal, pričom zistil, že je prázdny. Polícia tam mohla zrušiť dočasné uzavretie lokality.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies