V Prahe demonštrovali proti záverom nedávneho summitu EÚ stovky ľudí

NETKY.SK • 1 Júl 2015, 06:47 • 2 min
V Prahe demonštrovali proti záverom nedávneho summitu EÚ stovky ľudí

PRAHA - Pod názvom Nie islamskej imigrácii - vláda, zavri hranice sa dnes z iniciatívy zakladateľa Bloku proti islamu Martina Konvičku demonštrovalo v Prahe za uzavretie štátnych hraníc a proti záverom nedávneho summitu Európskej únie.

slovakia

left justify in out

Európski lídri práve na ňom prisľúbili prijatie istého množstva migrantov na princípe dobrovoľnosti, aj keď definitívne odmietli Európskou komisiou navrhované záväzné kvóty pre prijatie migrantov pre jednotlivé členské krajiny únie.


Rádovo stovky účastníkov dnešnej protestnej akcie v českej metropole však označili prísľub vlády premiéra Bohuslava Sobotku o prijatí časti migrantov z južnej Európy za zradu voličov. Nechýbali transparenty vyjadrujúce tak obavy zo šírenia islamu a terorizmu, ako aj slogany typu Sobotka, neber krajinu našim deťom. Informovali o tom české elektronické médiá.


Český rezort vnútra pripravuje teraz podklady pre ministra Milana Chovanca, ktorý by do 20. júla na rokovanie šéfov rezortov vnútra a zahraničných vecí únie mal mať podklady o tom, koľko migrantov je ČR pripravená prijať. Ďalšími otázkami, ktoré sa riešia, budú proces výberu adeptov na prijatie a ich preverovanie s cieľom vylúčiť prípadné bezpečnostné riziká.


Martin Konvička využil dnešnú akciu v Prahe aj na zverejnenie zámeru Bloku proti islamu uchádzať sa na budúci rok v krajských voľbách o priazeň voličov.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies