V PPS Group Detva príde do konca roku o prácu asi 180 ľudí

NETKY.SK • 8 November 2012, 09:51 • 2 min
V PPS Group Detva príde do konca roku o prácu asi 180 ľudí

V PPS Group Detva príde do konca roku o prácu asi 180 ľudí - Slovensko Približne 180 ľudí so zmluvami na dobu určitú by malo opustiť do konca roku brány strojárskeho závodu PPS Group Detva. Dôvodom je rapídne zníženie objednávok jedného z rozhodujúcich zá

slovakia

left justify in out

img

Približne 180 ľudí so zmluvami na dobu určitú by malo opustiť do konca roku brány strojárskeho závodu PPS Group Detva. Dôvodom je rapídne zníženie objednávok jedného z rozhodujúcich zákazníkov, spoločnosti Atlas Copco.

Informáciu TASR potvrdil predseda tamojších odborov Stanislav Ľupták s tým, že presné počty ľudí, ktorí dostanú výpovede, a kritériá, podľa ktorých sa bude prepúšťať, budú známe po piatkovom rokovaní odborárov s vedením firmy.

PPS Group má v súčasnosti 1189 zamestnancov na trvalý pracovný pomer a asi 235 ľudí zamestnáva prostredníctvom agentúry dočasného zamestnávania. Podľa Ľuptáka už v októbri odišlo zo závodu 29 agentúrnych zamestnancov.

Ako TASR povedal riaditeľ zvolenského úradu práce Milan Beľa, oznámenie o hromadnom prepúšťaní zatiaľ od spoločnosti nedostali, to, že sa ale bude prepúšťať, avizovalo vedenie závodu na stretnutí začiatkom týždňa.

Voľné pracovné miesta pre strojárov dnes v regióne takmer nie sú. Zvolenský úrad práce, ktorý pokrýva okrem okresu Zvolen aj okresy Detva a Krupina, ponúka aktuálne asi 60 voľných pracovných miest, strojárska profesia je však v ponuke len jedna.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies