V povstalcami ovládanej časti Aleppa opäť zasiahli nemocnicu

NETKY.SK • 1 Október 2016, 15:38 • 2 min
V povstalcami ovládanej časti Aleppa opäť zasiahli nemocnicu

ALEPPO - Najmenej dve barelové bomby zasiahli pri dnešných náletoch jednu z posledných nemocníc v povstalcami ovládanej východnej časti severosýrskeho mesta Aleppo. Informovala o tom agentúra DPA s odvolaním sa na Sýrsko-americkú zdravotnícku spoločnosť (SAMS), ktorá pomáha prevádzkovať toto zdravotníckeho zariadenie.

slovakia

left justify in out

Sýrska dobrovoľnícka organizácia Biele prilby uviedla, že nemocnica musela po zásahu úplne prerušiť svoju činnosť.

Podľa Sýrskeho pozorovateľského centra pre ľudské práva (SOHR) so sídlom v Londýne zahynul pri bombardovaní štvrte, kde sa nemocnica nachádza, jeden civilista a niekoľko ďalších ľudí utrpelo zranenia.

 

Podľa SAMS je zasiahnutá nemocnica, známa aj pod označením M10, najväčšou z ôsmich kliník ležiacich v oblastiach kontrolovaných odporcami sýrskej vlády. Táto a ďalšia nemocnica dostali pritom zásah už v stredu, v dôsledku čoho museli výrazne obmedziť svoju činnosť.

 

Po skončení prímeria zažíva východ Aleppa najintenzívnejšie nálety sýrskeho a ruského letectva od začiatku občianskej vojny v roku 2011, podporované ofenzívou sýrskej armády.

 

Úrad OSN pre koordináciu humanitárnych záležitostí (OCHA) oznámil, že od uplynulej nedele prišlo v Aleppe o život takmer 340 civilistov vrátane 106 detí. Vo východných štvrtiach strategicky dôležitého mesta funguje už iba päť nemocníc. Zranené deti s malou šancou na prežitie sú podľa OCHA prenechané svojmu osudu, pretože lekárska starostlivosť takmer úplne skolabovala.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona