V potopenej výletnej lodi našli približne 110 tiel

NETKY.SK • 11 Júl 2011, 11:14 • 2 min
V potopenej výletnej lodi našli približne 110 tiel

V potopenej výletnej lodi našli približne 110 tiel

slovakia

left justify in out

img

Pri potopení preplnenej ruskej výletnej lode na rieke Volga prišlo o život približne 110 ľudí vrátane 30 detí. Informovali o tom dnes ruskí záchranári. Z rieky dosiaľ vytiahli len deväť tiel, zvyšné ostávali vo vraku.
      Loď Bulgaria sa potopila v nedeľu na poludnie v zlom počasí v ruskej Tatárskej republike. Na palube sa v čase nehody nachádzalo 196 ľudí, oznámil prezident Tatarstanu Rustam Minnichanov. Nie všetci cestujúci boli podľa neho na zverejnenom zozname pasažierov a členov posádky, na ktorom figurujú len občania Ruska a bývalých sovietskych republík.
      Približne sto potápačov pokračovalo vo vyťahovaní tiel na mieste, kde je Volga hlboká asi 20 metrov. Mnohých mŕtvych našli dnes ráno vnútri vraku - v kajutách, v reštaurácii a v bare. Tatárska republika vyhlásila na utorok deň smútku.
      Po nehode sa podarilo zachrániť približne 80 osôb. Podľa výpovedí tých, čo prežili, mohlo byť na palube asi 60 detí, pričom 30 z nich sa krátko pred potopením zhromaždilo v miestnosti v zadnej časti lode na oslave.
      Príčina nehody nie je zatiaľ známa. Vyšetrovatelia podľa prvých správ vychádzajú z toho, že kapitán vzal na palubu priveľa pasažierov a nedbal na predpovede počasia. Plavidlo malo oficiálne kapacitu na prepravu maximálne 120 ľudí.
      Výletná loď Bulgaria, vyrobená v bývalom Československu v roku 1955, smerovala s turistami do regionálnej metropoly Kazaň. Potopila sa potopila 80 kilometrov od svojho cieľa približne tri kilometre od brehu rieky. Z plavidla navyše unikalo palivo.
Zdroj: TASR/DPA, Reuters, AP



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies