V poslednom kole Serie A kvarteto tímov o miestenku do Európskej ligy

NETKY.SK • 15 Máj 2014, 14:57 • 2 min
V poslednom kole Serie A kvarteto tímov o miestenku do Európskej ligy

RÍM - V záverečnom 38. kole najvyššej talianskej futbalovej súťaže sa o poslednú miestenku do Európskej ligy 2014/2015 uchádzajú až štyri tímy - FC Turín, AC Parma, AC Miláno a Hellas Verona.

slovakia

left justify in out

FC Turín je momentálne na šiestom mieste a okupuje posledné voľné miesto zaručujúce účasť v európskej klubovej súťaži číslo dva.  V poslednom kole cestuje na horúcu pôdu štvrtej Fiorentiny, no kvôli trestu nebudú môcť počítať so službami najlepšieho strelca súťaže Cira Immobileho. 

 

Len jeden bod na FC Turín stráca Parma, ktorá v poslednom kole privíta zostupujúce Livorno. V prípade rovnosti bodov na konci súťaže budú v prospech Parmy rozhodovať lepšie vzájomné zápasy. "To že sme odohrali skvelú sezónu je zásluha každého hráča. Nech to dopadne akokoľvek, môžeme si povedať, že to bol fantastický ročník," povedal kapitán Parmy Alessandro Lucarelli. 

 

AC Miláno, ktoré má momentálne na konte 54 bodov, hostí na San Sire vo forme hrajúce Sassuolo. Tím, ktorému hrozilo vypadnutie sa v lige zachránil vďaka dvom nečakaným plným bodovým ziskom s Fiorentinou a s Janovom. 

 

Posledný tím zo spomínaného kvarteta, ktoré má šancu umiestniť sa na postupovom mieste je 54-bodová Verona. V poslednom kole však cestuje na štadión Neapola, ktorý si zaistil účasť v baráži Ligy majstrov 2014/2015.

 

Juventus Turín získal už v predstihu tretí taliansky titul za posledné tri sezóny a víťazstvom 1:0 na ihrisku AS Rím stanovil nový bodový rekord súťaže. "Stará dáma" môže svojich aktuálnych 99 bodov navŕšiť vo svojom poslednom ligovom zápase na domácom ihrisku s Cagliari, kde zaznamenala v predošlých 18 zápasoch samé víťazstvá.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies