V Poľsku otvorili prvé múzeum erotiky

NETKY.SK • 9 Február 2011, 08:04 • 2 min
V Poľsku otvorili prvé múzeum erotiky

V Poľsku otvorili prvé múzeum erotiky

slovakia

left justify in out

img

Vo Varšave dnes otvorili prvé erotické múzeum v prevažne katolíckom Poľsku, ktoré má podľa iniciátorov podnietiť chýbajúcu spoločenskú diskusiu o otázkach sexuality.
      "V Poľsku máme problém s tým, že mladý ľudia chcú hovoriť o sexe a nemajú na to ani vhodnú slovnú zásobu. Existuje len niekoľko vulgarizmov. Chýbajú nám diskusie o takýchto otázkach," uviedol majiteľ múzea Dariusz Kedziora.
      Súkromná zbierka na ploche 450 metrov štvorcových vystavuje okolo 2000 exponátov, prevažne ázijskej proveniencie. Nechýbajú medzi nimi erotické zvitky z Číny, poľský automat na kondómy z 30. rokov, historické žetóny z verejných domov v USA, či drevené okná zo scénami z indickej Kámasútry.
      Predstavitelia múzea medializovali informáciu o jeho otvorení len minulý týždeň, lebo nechceli vyvolať verejný rozruch. Zdôrazňujú pritom, že expozícia bude slúžiť výhradne na vzdelávacie účely.
      "V našom muzeálnom obchode bude možné zakúpiť obrázkové knihy, ale nie vibrátory. Nie sme ani nebudeme žiaden sex shop," ubezpečil Kedziora, ktorý zhromažďoval svoju zbierku erotických artefaktov z celého sveta viac ako dve desaťročia.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies