V Porýni-Falcku sa opäť ktosi pokúsil podpáliť dom azylantov

NETKY.SK • 15 August 2015, 12:59 • 2 min
V Porýni-Falcku sa opäť ktosi pokúsil podpáliť dom azylantov

BERLÍN - Podpaľačstvo bolo, ako informovala v piatok polícia, za požiarom objektu v Niederstedeme neďaleko západonemeckého Trieru, ktorý slúžil ako dočasné útočisko žiadateľom o azyl.

slovakia

left justify in out

Ani kriminalisti, ani prokuratúra nevylučujú xenofóbny motív, vyšetrovanie kauzy pokračuje, vyplýva z informácií televíznej stanice SWR a tlačovej agentúry DPA.

 

Policajná patrola si v noci na štvrtok okolo 1.30 hod všimla plamene, ktoré sa objavili na budove stojacej na kraji spomínanej obce. Alarmovaní hasiči dostali požiar rýchlo pod kontrolu, k ujmám na zdraví nedošlo, pretože azylanti neboli práve v dome. Jediným poškodeným tak bol dymom priotrávený požiarnik, ktorý však vyviazol bez vážnejších zranení.

 

Aj samotný rodinný dom plamene poškodili iba nepodstatne, zhorela iba časť nábytku na prízemí.

V spolkovej krajine Porýnie-Falcko je to už druhý podobný prípad podpaľačského útoku bna príbytok utečencov v priebehu uplynulých mesiacov.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies