V Portugalsku štrajkuje palubný personál TPA, v Nemecku piloti Lufthansy

NETKY.SK • 2 December 2014, 18:19 • 2 min
V Portugalsku štrajkuje palubný personál TPA, v Nemecku piloti Lufthansy

LISABON/BERLÍN - V piaty tohtoročný štrajk vyústili dnes pretrvávajúce mzdové spory a snahy o zlepšenie pracovných podmienok v portugalskej leteckej spoločnosti TAP.

slovakia

left justify in out

Členovia palubného personálu vstúpili do 24-hodinovej protestnej akcie a vynútili si zrušenie asi 200 letov, informovala tlačová agentúra AP. Portugalskí odborári však pozitívne nevnímajú ani plány vlády v Lisabone privatizovať aerolínie.
     

V Nemecku pokračoval dnes rozšírený štrajk pilotov leteckej spoločnosti Lufthansa, ktorý viedol opätovne k zrušeniu rádovo stoviek letov. Protestná akcia by mala skončiť dnes o polnoci, pripomína tlačová agentúra DPA.
     

Zamestnávateľ však napriek nej trvá na plánoch reštrukturalizácie firmy, vrátane zriadenia nového subjektu pre lacnú leteckú dopravu na dlhých tratiach, ako aj posilnení jestvujúcich firiem Germanwings a Eurowings.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona