V Portlande postrelili muža po protitrumpovskej demonštrácii

NETKY.SK • 12 November 2016, 13:47 • 2 min
V Portlande postrelili muža po protitrumpovskej demonštrácii

PORTLAND - Neznámy motorista postrelil dnes v skorých ranných hodinách miestneho času v Portlande v štáte Oregon muža, ktorý sa s ním predtým dostal na miestnom moste do verbálneho sporu. Útočník na chlapíka niekoľkokrát vystrelil a spôsobil mu ťažké zranenia, aby následne ušiel z miesta činu vo svojom vozidle.

slovakia

left justify in out

Zraneného previezli do nemocnice so zraneniami, ktoré však neohrozujú jeho život, informovala tlačová agentúra DPA.

 

Polícia vyzvala verejnosť, aby neodkladne opustila okolie dejiska streľby.

 

Iba krátko predtým došlo v Portlande k opätovným demonštráciám proti zvoleniu Donalda Trumpa za prezidenta USA, pri ktorých demonštranti hádzali na ochrancov poriadku horiace predmety.

 

Z Portlandu hlásili výtržnosti pri protestoch obyvateľstva už v priebehu predchádzajúcej noci. Polícia, ktorá tam musela použiť slzotvorný plyn, gumové projektily a štipľavé spreje, zadržala 26 osôb.

 

Zo spravodajstva internetového serveru OregonLive vyplýva, že postrelený muž patril medzi účastníkov demonštrácie v Portlande. Motív streľby je však ešte predmetom policajného vyšetrovania.

 

Od víťazstva Donalda Trumpa v amerických prezidentských voľbách boli dejiskom demonštrácií jeho odporcov viaceré americké mestá.

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona