V popradskej nemocnici otvorili pracovisko pre onkologických pacientov

NETKY.SK • 16 Máj 2017, 12:51 • 2 min
V popradskej nemocnici otvorili pracovisko pre onkologických pacientov

POPRAD – Pre onkologických pacientov otvorili v Nemocnici Poprad, a. s., Pracovisko pre malígne ochorenia peritoneálneho povrchu a HIPEC.

slovakia

left justify in out

Podľa slov hovorkyne nemocnice Sylvie Galajda, po 11 rokoch od zrealizovania prvej operačnej metódy onkologických pacientov spojenej s intraperitoneálnou aplikáciou cytostatík v hypertermii v Poprade ako prví na Slovensku otvorili takéto špecializované pracovisko.

 

Prioritne je pomoc lekárov novovytvoreného pracoviska adresovaná pacientom s difúznym postihnutím blán dutiny brušnej a orgánov dutiny brušnej zhubným ochorením.

 

"Pacienti určení pre túto liečbu musia spĺňať určité kritériá, aby sme ich mohli zaradiť do operačného plánu. Preto ide o selektovanú skupinu pacientov," vysvetlila hovorkyňa. V blízkej budúcnosti bude na internetových stránkach Chirurgického oddelenia Nemocnice Poprad, a. s., vyvesený zoznam indikácií a kontraindikácií pre jednotlivé typy malígnych ochorení, aby sa pacienti mohli v problematike viac orientovať.

 

Nemocnica ešte pred otvorením pracoviska otvorila aj onkochirurgickú ambulanciu. "Lekári v nej zabezpečujú konzultácie pacientov s nádormi a ochoreniami horného a dolného tráviaceho traktu, prsníkovú poradňu, hepatobiliárnu poradňu a tiež sa zameriavajú na konzultácie zamerané na zhubné ochorenia pobrušnice," vysvetlila Galajda. Pracovisko je súčasťou chirurgického oddelenia s JIS.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies