V Poprade zrušili pravidelnú autobusovú linku na letisko

NETKY.SK • 4 Marec 2016, 12:22 • 2 min
V Poprade zrušili pravidelnú autobusovú linku na letisko

POPRAD – Mesto Poprad zrušilo pravidelnú autobusovú linku z autobusovej stanice na popradské letisko. Dôvodom je jej minimálne využitie. Podľa primátora mesta Jozefa Švagerka boli mesiace, keď sa ňou dokopy previezlo dvadsať cestujúcich, pričom jazdila trikrát týždenne tam a späť.

slovakia

left justify in out

„Riešime efektívnosť autobusovej dopravy v meste. Táto linka nemala svoje opodstatnenie, keďže bola málo využívaná. Išlo o linku, čo znamená, že mala presne stanovený čas odchodu z letiska a pokračovala v trase, a však odlety a prílety nebývajú vždy presné, a tak hoci aj ľudia o linke vedeli, tá tam po ich prílete niekedy nebola,“ uviedol Švagerko.

 

Mesto uvažuje, že by v budúcnosti riešilo prepravu cestujúcich na letisko a z neho mikrobusom, ktorý by na cestujúcich čakal a dokázal ich prepraviť tam, kam by chceli. Tí môžu v súčasnosti po prílete na popradské letisko využiť taxislužby. „Letisko má zazmluvnenú taxislužbu, kde sú garantované ceny, rovnako aj štyri autopožičovne. Okrem toho ešte hotely posielajú pre svojich klientov, ak ich je viac, aj minibusy,“ informovala agentúru SITA riaditeľka riaditeľky akciovej spoločnosti Letisko Poprad - Tatry Ivana Herkeľová.

 

Zrušenie pravidelnej autobusovej linky je podľa primátora jedným z opatrení zameraných na zefektívnenie autobusovej dopravy v meste. Tá je podľa jeho slov málo využívaná, čo sa odráža aj na ziskoch. „V porovnaní s menšími mestami ako je Liptovský Mikuláš a Ružomberok máme okolo 500-tisíc najazdených kilometrov, ale ak si porovnáme tržby, kým Poprad má okolo 200-tisíc eur, Ružomberok okolo 500-tisíc eur,“ povedal primátor.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona