V Poprade padol rekord, namerali tu najchladnejší 2. december

NETKY.SK • 2 December 2017, 12:36 • 2 min
V Poprade padol rekord, namerali tu najchladnejší 2. december

BRATISLAVA/POPRAD - Meteorológovia zaznamenali v sobotu v Poprade najchladnejší 2. december v histórii pozorovaní. Ráno tu namerali -17 stupňov Celzia. Informuje o tom Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) na svojom profile na sociálnej sieti.

slovakia

left justify in out

Uplynulá noc bola na viacerých miestach Slovenska podľa meteorológov veľmi chladná. "Pri vyjasnení a snehovej pokrývke klesla teplota do dnešného rána zväčša na -6 až -12 stupňov Celzia, ojedinele bolo aj chladnejšie," uvádza SHMÚ. Najnižšiu teplotu vzduchu vo výške dva metre nad povrchom zo staníc s nadmorskou výškou do 1000 metrov namerali meteorológovia na letisku v Poprade. "Teplota tu klesla na -17,0 stupňa Celzia, čo je rekord na dátum viažuci sa k 2. decembru. Inými slovami, 2. decembra tu tak chladno nikdy v histórii pozorovaní od roku 1951 nebolo," informoval SHMÚ.

 

Rekord padol aj na letisku v Bratislave. "Tu sme krátko po polnoci namerali -10,0 stupňa Celzia. Aj na tejto stanici nebolo v histórii pozorovaní 2. decembra nikdy chladnejšie," uviedli meteorológovia.

 

SHMÚ zároveň doplnil, že uplynulá noc bola výrazne teplejšia na miestach, kde sa udržala nízka oblačnosť a tiež aj na veľkej časti východného Slovenska, kde chýba sneh a kde sa v noci navyše ešte miestami aj rozfúkal silnejší severný vietor, ktorý bránil výraznejšiemu poklesu teploty.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies