V Poprade je toľko snehu, že ho musia vyvážať

NETKY.SK • 5 Február 2015, 16:06 • 2 min
V Poprade je toľko snehu, že ho musia vyvážať

POPRAD - Mesto Poprad od víkendu aj naďalej bojuje s následkami snehovej kalamity. Snehu je toľko, že ho už musí vyvážať.

slovakia

left justify in out

 Ako agentúru SITA informoval komunikačný manažér mesta Poprad Marián Galajda, popradskí cestári doteraz na úpravu ciest použili 100 ton soli. V čistení ulíc a vývoze snehu sa bude pokračovať opäť v noci.

 

„Vo štvrtok bolo do čistenia mesta od rekordnej snehovej pokrývky nasadených 18 mechanizmov, z toho sedem zo Správy mestských komunikácií (SMK) v Poprade a ďalších 11 od externých dodávateľov,“ uviedol Galajda. Ručné čistenie autobusových zastávok, chodníkov, parkovísk a ciest zabezpečoval oproti predošlému dňu viac ako dvojnásobný počet ľudí. K 70 pracovníkom z Popradu pribudlo ďalších 90 z okolitých obcí. Pracovali rozdelení do štyroch skupín, vypomáhali s čistením na popradských sídliskách Juh a Západ. 

 

V Poprade je snehu toľko, že ho musia z niektorých ulíc postupne vyvážať. Pracovníci SMK vo štvrtok spolu s externými posilami pokračovali vo vyvážaní snehu z uličiek, v ktorých ho už pre nahromadené množstvo viac nebolo možné pluhovať. „Štyri pluhy pokračovali v čistení ciest v jednotlivých častiach mesta, na čistenie chodníkov boli nasadené malé kolesové nakladače,“ dodal komunikačný manažér Popradu. 

 

Práca čaká cestárov aj v noci, počas nej by podľa Galajdu mala byť nasadená technika aj na dočistenie príjazdov k volebným miestnostiam, v ktorých sa v sobotu 7. februára uskutoční referendum. Za pomoci hasičov sa podarilo uvoľniť masy zľadovateného snehu aj z popradského zimného štadióna, v piatok príde na rad strecha Domu kultúry. 

 

V meste Poprad padol počas víkendového intenzívneho sneženia viac ako 50-ročný rekord. Podľa informácií zo Slovenského hydrometeorologického ústavu (SHMÚ) spadlo v Poprade za 24 hodín 39 cm snehu. Ide o najväčšie množstvo snehu v Poprade od roku 1951, keď SHMÚ tieto údaje eviduje.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies