Večer potrápi Slovensko vietor na juhozápade no i na horách

NETKY.SK • 4 Marec 2019, 17:21 • 2 min
Večer potrápi Slovensko vietor na juhozápade no i na horách

BRATISLAVA – V pondelok večer bude fúkať silný vietor najmä na juhozápade Slovenska. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal výstrahu druhého stupňa pred vetrom pre niektoré okresy Bratislavského, Nitrianskeho a Trnavského kraja. Informuje o tom SHMÚ na svojom webe.

slovakia

left justify in out

Výstraha platí od 18.00 do 22.00 h. V týchto lokalitách sa ojedinele očakáva výskyt silného vetra, ktorý dosiahne v nárazoch rýchlosť 85 – 95 kilometrov za hodinu.

 

"Táto rýchlosť predstavuje zvýšené nebezpečenstvo pre ľudské aktivity. Predpokladaná rýchlosť vetra je v danej ročnej dobe a oblasti nadpriemerná a pravdepodobnosť spôsobenia škôd je vysoká," uviedli meteorológovia.

 

Výstraha prvého stupňa pred vetrom platí pre niektoré okresy v Banskobystrickom kraji, Trenčianskom kraji, ale aj pre okres Poprad.

 

 

Meteorológovia upozorňujú aj na vietor na horách. Výstraha prvého stupňa platí najmä v lokalitách Vysokých a Nízkych Tatier. Nad pásmom lesa sa miestami očakáva výskyt vetra, ktorý dosiahne v nárazoch 110 – 135 kilometrov za hodinu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies