V pondelok štartuje Týždeň vedy a techniky, ponúkne viac ako 400 podujatí

NETKY.SK • 31 Október 2018, 11:04 • 2 min
V pondelok štartuje Týždeň vedy a techniky, ponúkne viac ako 400 podujatí

Bratislava– Týždeň vedy a techniky na Slovensku odštartuje v pondelok (5.11.) svoj 15. ročník a potrvá až do nedele 11. novembra. Verejnosť bude môcť objavovať vedu počas viac ako 400 popularizačných podujatí po celom Slovensku, ako sú napríklad prednášky, festivaly, workshopy či súťaže.

slovakia

left justify in out

V pondelok sa uskutoční slávnostné otvorenie Týždňa vedy a techniky na Slovensku. Nasledovať bude vyhlásenie výsledkov fotografickej a výtvarnej súťaž.

 

"Cieľom výtvarnej a fotografickej súťaže je zvýšiť záujem mladých ľudí o vedu a techniku, vedecké bádanie a popularizáciu vedy a techniky na Slovensku. Téma tohtoročnej výtvarnej súťaže bola "Môj prvý dotyk s vedou", téma fotografickej súťaže znela "Môj experiment"," priblížilo CVTI. V utorok (6.11.) môže verejnosť navštíviť podujatie Utorok s psychológiou, ktorého cieľom je priblížiť verejnosti, čo všetko psychológia skúma a ako dokáže pomôcť v bežnom živote. Podujatie bude v CVTI na Lamačskej ceste v Bratislave a rozdelené bude na dve samostatné prednášky.

 

"Predpoludním bude na tému "Závislosti v našom živote - internet, sociálne siete a kyberšikana" prednášať známa detská psychologička Mária Tóthová Šimčáková. Popoludní budú na tému "Neuropsychológia nie je len o zhoršenej pamäti" prednášať dvaja hostia Michal Hajdúk a Petra Brandoburová.

 

V dňoch 8. a 9. novembra v priestoroch bratislavského výstaviska Incheba bude interaktívna výstava Veda netradične, na ktorej verejnosti vo vystavovateľských stánkoch ponúknu množstvo exponátov zo sveta vedy a techniky. Vo výstavisku bude v spomínaných dňoch prebiehať aj Festival vedy a techniky AMAVET 2018. História festivalu sa v tomto roku prehupne do tretieho desaťročia a jeho 21. ročník sa opäť stane živnou pôdou na objavenie talentov v oblasti vedy a techniky.

 

Pre odbornú komunitu je 8. novembra pripravená Národná konferencia na tému Veda a technika na Slovensku a v medzinárodnom výskumnom i vzdelávacom priestore- smerovanie ku kvalite a vedomostiam. Vyvrcholením Týždňa vedy a techniky na Slovensku bude galavečer pri príležitosti odovzdávania Ceny za vedu a techniku, ktorý sa uskutoční 8. novembra.

 

Hlavným organizátorom Týždňa vedy a techniky na Slovensku je ministerstvo školstva v spolupráci s CVTI a Národným centrom pre popularizáciu vedy a techniky v  spoločnosti.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Petra new

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona