V pondelok štartuje na Liptove turistický Cyklo-aqua bus

NETKY.SK • 29 Jún 2013, 17:38 • 2 min
V pondelok štartuje na Liptove turistický Cyklo-aqua bus

LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ – V pondelok štartuje na Liptove novinka turistický Cyklo-aqua bus. Premávať bude na trase Podbanské- Vlkolínec a spojí všetky významné turistické centrá a akvaparky na Liptove.

slovakia

left justify in out

„Cyklisti budú môcť služby špeciálne upraveného autobusu využívať až do polovice septembra. Ako cestovný lístok im poslúži regionálna karta Liptov Region Card, na ktorú si zároveň môžu uplatniť viac ako 60 atraktívnych zliav,“ povedala Miroslava Korčeková z Oblastnej organizácie cestovného ruchu Region Liptov. Špeciálna autobusová linka pre cyklistov má nadviazať na úspešný zimný Ski-aqua bus, ktorý premával medzi lyžiarskymi strediskami a akvaparkami. „Aj vďaka týmto spojom sme na Liptove zaznamenali jednu z najlepších zimných sezón v histórii a nárast turistov bol najväčší zo všetkých regiónov na Slovensku,“ povedala riaditeľka Region Liptov Darina Bartková. Projekt Cyklo-aqua busu pripravil Region Liptov spoločne s Oblastnou organizáciou cestovného ruchu Jasná a združením Liptovský Ján Turizmus. Financujú ho zo štátnej dotácie, pričom celkové náklady sa vyšplhali na 32-tisíc eur. Liptov v súčasnosti ponúka 634 kilometrov značených cyklociest, tretina z nich je zjazdná každým druhom bicykla. „Cyklotrasy vyberáme na základe odporúčaní starostov a znalcov miestnych terénov. Nemalo by zmysel označiť každú poľnú cestičku, trasy musia byť nielen zjazdné, ale pre rekreačných športovcov aj dostatočne atraktívne,“ povedal Ján Pavlík z Regionálnej rozvojovej agentúry Liptov. Aktuálnu sieť cykloturistických trás na Liptove reprezentujú štyri cyklomagistrály - Donovalská, Oravská, Liptovská a Vrchárska. Na tieto diaľkové trasy spájajúce vyššie územné celky nadväzuje sieť 39 regionálnych a lokálnych cykloturistických trás značených modrou, zelenou a žltou farbou.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies