V pondelok sa začne One Day Jazz festival 2016

NETKY.SK • 25 November 2016, 13:52 • 2 min
V pondelok sa začne One Day Jazz festival 2016

BRATISLAVA - V pondelok sa začne jesenná edícia festivalu One Day Jazz 2016. Podujatie sa bude tentoraz konať 28. novembra v bratislavskom Istropolise, 30. novembra v Mestskom Divadle Žilina a 2. decembra v košickom Ges klube.

slovakia

left justify in out

Na všetkých troch zastávkach sa predstaví americký gitarista Lee Ritenour. "Som naozaj rád, že sa nám podarilo dostať na Slovensko tohto skvelého umelca. Leeho Ritenoura poznám osobne z môjho pôsobenia v zahraničí, skamarátili sme sa a začali sme spolu hrať. Už pred rokmi som ho pozval na One Day Jazz festival, vtedy tu hral po prvý raz a s inými hudobníkmi. Teraz, po nejakom čase, sme sa opäť spojili a pozval som ho znova na Slovensko. Dali sme dokopy kapelu, ktorá je trošku iná ako predtým, no sú to fantastickí hudobníci. Lee Ritenour tentoraz vystúpi s klávesákom Jessem Millinerom, basákom Reggiem Washingtonom a je mi veľkou cťou, že štvrtý do partie budem ja osobne," uviedol organizátor festivalu, bubeník Martin Valihora. "Je to veľmi prirodzená, fantastická spolupráca v žánri, ktorý máme naozaj radi. Pre mňa je to veľké potešenie. Títo hudobníci vedia džez podať tak, že je prístupný aj širšiemu publiku," dodal.


V Bratislave sa okrem toho predstavia aj trio John Patitucci (basgitara), Danilo Pérez (klavír) a Brian Blade (bicie) či Dan Bárta & Robert Balzar Trio, ktorí si pre fanúšikov a fanúšičky pripravili novinky. Spoločne zahrajú aj Jure Pukl (saxofón), Greg Hutchinson (bicie), Josh Ginsburg (basgitara) a Michal Bugala (gitara), pričom podujatie otvoria Gergő Borlai a projekt European Mantra z Maďarska. Fanúšikovia a fanúšičky sa po bratislavských koncertoch môžu tešiť aj na stretnutie s hviezdami festivalu v hoteli Devín.


Žilinský program ponúkne okrem Leeho Ritenoura s kapelou a formácie Dan Bárta & Robert Balzar Trio aj skupinu Tryptych. V Košiciach bude slovenskú scénu zastupovať projekt Peter Tomko & Los Massakeros. "Tento rok máme naozaj najsilnejší line-up v histórii, pretože ponúkneme najväčšiu koncentráciu počtu svetových džezových legiend na jednom pódiu v jeden deň. Som presvedčený o tom, že koncerty budú naozaj stáť za to," vyjadril sa Valihora.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies