V pondelok sa opätovne začne proces v kauze vraždy Kuciaka a jeho snúbenice

NETKY.SK • 27 Február 2022, 09:43 • 2 min
V pondelok sa opätovne začne proces v kauze vraždy Kuciaka a jeho snúbenice

BRATISLAVA – Na Špecializovanom trestnom súde (ŠTS) v Pezinku sa má v pondelok (28. 2.) opätovne začať proces v kauze vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej. Súd zároveň rozhodol o spojení veci s prípadom plánovanej vraždy prokurátorov.

slovakia

left justify in out

V prípade vraždy novinára a jeho snúbenice bude súd opäť rozhodovať o vine Mariana K. a Aleny Zs. ŠTS ich pôvodne oslobodil spod obžaloby, ale Najvyšší súd (NS) SR vrátil vlani v máji prípad prvostupňovému súdu. Právoplatné sú v tejto kauze tri rozhodnutia. Miroslav Marček a Tomáš Sz. dostali 25-ročné nepodmienečné tresty odňatia slobody. Zoltán Andruskó 15 rokov nepodmienečne. Pre prípravu vraždy súčasného generálneho prokurátora Maroša Žilinku, súčasného špeciálneho prokurátora Daniela Lipšica a bývalého námestníka generálneho prokurátora Petra Šufliarskeho čelí obžalobe päť osôb – Marian K., Alena Zs., Tomáš Sz., Dušan K. a Darko D.

 

img

 

Objednávka na vraždy Žilinku a Lipšica mala prísť na jeseň 2017, prijať ju mala Alena Zs. Po výpovedi Andruskóa, odsúdeného v kauze vraždy novinára a jeho snúbenice, zadržali i podnikateľa Dušana K. Vlani v marci obvinili v prípade aj občana Bosny a Hercegoviny Darka D. Podnikateľa Mariana K. obvinili ako posledného koncom júna 2021.

 

 

Možno vás zaujme: Ukrajinský prezident Zelenskyj žiada prijatie do EÚ



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies