V pondelok ďalší zo šlágrov Premier League: Arsenal-Liverpool

NETKY.SK • 23 August 2015, 13:22 • 2 min
V pondelok ďalší zo šlágrov Premier League: Arsenal-Liverpool

LONDÝN - Program 4. kola najvyššej anglickej futbalovej súťaže Premier League 2015/2016 uzavrie pondelkový súboj medzi Arsenalom Londýn a FC Liverpool.

slovakia

left justify in out

"Kanonieri" odštartovali nový ligový ročník dvoma mestskými derby. Najprv v úvodnom kole nestačili doma na West Ham United (0:2), následne triumfovali 2:1 na pôde Crystal Palace.


Liverpool je zatiaľ v doterajšom priebehu stopercentný. Zverenci trénera Brendana Rodgera zaznamenali dve najtesnejšie víťazstvá 1:0 (proti Stoke City a AFC Bournemouth). Potešiteľná je aj hra obrannej formácie na čele s kapitánom slovenskej reprezentácie Martinom Škrtelom, ktorá ešte neinkasovala.


Arsenal v domácom prostredí neprehral s Liverpoolom v posledných štyroch meraniach síl. Naposledy sa hostia od rieky Mersey tešili v Londýne 20. augusta 2011, keď zvíťazili 2:0. Ostatný duel týchto dvoch tímov sa 4. apríla tohto roka skončil domácim triumfom Arsenalu 4:1. Liverpool naposledy zdolal svojho súpera 8. februára 2014. Na vtedajšom triumfe 5:1 sa na Anfielde dvoma gólmi podieľal aj Martin Škrtel.


Tréner LFC Rodgers vyhlásil, že kľúčové na Emirates Stadium nebude držanie lopty, ale spoľahlivé vykrývanie priestoru. "Čaká nás psychologicky veľmi dôležitý zápas proti mužstvu, ktoré bude jedným z našich súperov o popredné priečky. Arsenal sa rovnako ako viacero ďalších tímov stále snaží nájsť správny rytmus. Porovnali sme si posledných desať zápasov proti Arsenalu. Vždy sme dominovali v držaní lopty, hlavne doma. Priemerne vystrelili hráči Arsenalu na našu bránku štyrikrát za zápas a zväčša mali držanie lopty okolo 43 %. Z toho vyplýva, že nemusíte držať loptu, ale môžete ovládnuť priestor. Pri zápasoch vonku je to veľmi dôležité. Takticky sme na tom dobre, preto veríme, že môžeme uspieť," povedal podľa The Guardian Brendan Rodgers.


Aj jeho náprotivok Arséne Wenger si dobre uvedomuje význam najbližšieho stretnutia. "Ak chcete mať úspešnú sezónu, doma musíte víťaziť. Máme príležitosť ukázať, že sme na vlastnom ihrisku silní. Prvý zápas proti West Hamu nám nevyšiel. Toto je veľmi dôležitý zápas, jeho výsledok je pre nás zásadný. Nebude síce rozhodovať o našich šanciach na titul, ale v hlavách vnímame tento zápas ako mimoriadne dôležitý," povedal Wenger pre oficiálnu klubovú stránku.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies