V poľských mäsových výrobkov sa našli antibiotiká

NETKY.SK • 26 August 2016, 19:04 • 2 min
V poľských mäsových výrobkov sa našli antibiotiká

VARŠAVA - Vzhľadom na prítomnosť zvyškov antibiotík v skúmanej vzorke stiahol poľský výrobca mäsových produktov Animex z trhu celkovo 16 druhov svojich výrobkov. Ich podrobný zoznam zverejnila spravodajská televízia TVN24.

slovakia

left justify in out

Stalo sa tak na základe poznatkov z testov veterinárnej inšpekcie. Poľské médiá teraz vyzvali spotrebiteľov, aby tieto výrobky, ak ich ešte majú doma, nekonzumovali a vrátili v predajni, kde ich zakúpili, pričom im bude vrátená protihodnota ceny v plnej výške. Experti sa však snažia upokojiť spotrebiteľov.

 

Jeden z nich, dr. Wojciech Karlik, ktorý skúmal spomínané vzorky mäsa, upozornil, že záväzné normy týkajúce sa prítomnosti doxycyklínu, antibiotika na tetracyklínovom základe, sú tak nízke, že až 100-násobne vyššia dávka by po vstupe do ľudského organizmu mohla spôsobiť vážnejšie dôsledky pre zdravie spotrebiteľov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies